Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagevorm die werkt op de levensenergie die door energiebanen in het lichaam stroomt. Behandeling van deze banen door druk met duimen en handen maakt blokkades vrij en bevordert de energiedoorstroming. Zo nodig krijg je ook eenvoudige oefeningen voor thuis.

Uiteenlopende klachten als migraine,  RSI, rug- en nekpijn, maar ook spijsverteringstoornissen en emotionele problemen zijn met shiatsu te behandelen. Soms zijn een paar sessies voldoende, soms is langere tijd behandeling nodig.

Shiatsu werkt preventief, bevordert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en biedt ontspanning bij stress. Het is een aanrader bij verschijnselen van burn-out.

Tijdens een behandeling draag je losse kleding en het is prettig als je vooraf niet te veel hebt gegeten.

Praktisch

Een eerste sessie duurt gemiddeld 1,25 uur. Hierbij is inbegrepen de tijd om je vraag of klacht in kaart te brengen. Vervolgbehandelingen duren een uur. 

Het tarief voor een sessie is 65 euro, inclusief 21 procent btw. De betaling is contant. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt shiatsu behandelingen geheel of gedeeltelijk, mits je een aanvullend pakket hebt. Raadpleeg svp zelf je polis.

Als behandelaar ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten (NVST) en het Register Beroepbeoefenaren Complementaire Zorg

Voor meer informatie of afspraken: Koen Tangelder 020 6270 709 of 06 83 990 992